Spotkanie integracyjne w Podłężu

No i działo się, oj działo!
Ale nie mogło być inaczej, skoro kolejne spotkanie integracyjne osób zaangażowanych w projekt „Współpraca dla pracy” organizowała sieć porębska, w której działają osoby z dużym temperamentem i zdolnościami artystycznymi, otwarte na drugiego człowieka. Z takimi ludźmi można „konie kraść”, a co dopiero wspólnie się bawić. Jeżeli dodać do tego miejsce – gospodarstwo agroturystyczne państwa Genowefy i Jana Gałów, położone w niezwykle urokliwym, zatopionym w zieleni terenie nadwiślańskiego krajobrazu – i samych gospodarzy, na temat których braknie słów oddających ich gościnność i życzliwość (u nich człowiek czuje się, „jak u mamy”), mamy wszystko co potrzebne, żeby zapomnieć o codzienności i doskonale się bawić.
Aby wspólnie spędzić wieczór 28 sierpnia, do Podłęża przyjechali przedstawiciele sieci brzeskiej, chełmeckiej, oczywiście porębskiej i pracownicy krakowskiego biura Kolpinga. Kapryśna aura wymusiła zmianę planów i
impreza z pleneru została przeniesiona na ogromny taras (w pomysłowy sposób zabezpieczony przez gospodarzy przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi). W tej ciepłej atmosferze przystąpiono do biesiadowania, rozpoczynając je przepysznym, regionalnym daniem całe bogactwo menu trudno opisać!

Między kolejnymi jego atrakcjami, biesiadnicy tańczyli, śpiewali, dyskutowali – wszyscy w doskonałych humorach, co widać na zdjęciach.
Dziękujemy za wspólny, mile spędzony czas i do zobaczenia na kolejnych wydarzeniach integracyjnych!