Wiemy, jak wielkie znaczenie w życiu każdego człowieka ma RODZINA, dlatego w naszych działaniach koncentrujemy się na rodzinie. Chcemy, aby każdy człowiek bez względu na wiek, miał prawdziwą, kochającą się rodzinę, dającą siłę i oparcie. Wiemy również, że nie zawsze tak jest. Wiele rodzin dotkniętych jest problemami, jak bezrobocie, alkoholizm, trudna sytuacja społeczno-ekonomiczna, itp. Angażujemy się w rozwiązywanie problemów rodzin.

Nie chcemy udzielać jednorazowej pomocy, lecz stwarzać możliwości działania.
• Prowadzimy stołówki i świetlice dla dzieci, zwłaszcza tych pochodzących z rodzin  dotkniętych problemami (Jarosław, Niepołomice),
• Organizujemy kolonie dla dzieci i młodzieży (Niepołomice),
• Troszczymy się o edukację i czas wolny dzieci i młodzieży (Maków Podhalański, Tczew),
• Pomagamy osobom bezrobotnym znaleźć pracę, aby mogli zapewnić swojej rodzinie dobre i godne życie (Jarosław),